Jazz by the Sea is hét oude stijl Jazzfestival aan de Zeeuwse kust.

Domburg en omgeving.

Volg ons

Jazz by the Sea | 14 september t/m 17 september 2023 | DONEREN | VRIJWILLIGERS GEZOCHT

The River AA Big Band

The River AA Big Band

In het jaar 2000 ging een langgekoesterde wens in vervulling, de gelauwerde beroepsmuzikant Sjef van Liempd richtte zijn eigen big- band op: THE RIVER AA BIG BAND.

Hij vormde en kneedde zijn orkest en bracht met hart en ziel zijn muzikaliteit over op de band. Dit alles leidde ertoe dat er in het Jubileumjaar 2010 een CD uitgebracht werd met als titel ” Under BlueSkies”

Helaas en veel te vroeg is Sjef van Liempd in februari 2018 overleden.

THE RIVER AA BIG-BAND staat nu onder leiding van Theo Gerris, een geroutineerd bandleider en professioneel klarinettist/saxofonist.

Het repertoire bevat, naast de standaardwerken voor big-band ook composities van o.a. Thelonious Monk, Thad Jones en van grootheden als Herbie Hancock en Chick Corea.

Daarnaast wordt de Latin kant niet vergeten en zijn er ook prachtige ballads, gezongen door Claudia van Liempd. Bovendien vertolken zij als enige band in Europa de bijzondere arrangementen van Les en Larry Elgart.

Zij worden al jarenlang zeer gewaardeerd om hun optredens bij “Jazz by the Sea”. Dit jaar zijn ze er ook weer bij.

En met diep respect voor oprichter Sjef van Liempd wordt er alles aan gedaan, zoals hij gewild zou hebben, er een degelijk en soepel swingend geheel van te maken.

Zijn hartenwens was immers altijd: “Een lekker vette big-band”