Jazz by the Sea is hét oude stijl Jazzfestival aan de Zeeuwse kust.

Domburg en omgeving.

Volg ons

Jazz by the Sea | 14 september t/m 17 september 2023 | DONEREN | VRIJWILLIGERS GEZOCHT

Shantykoor Het Veerse Scheepstuig

Shantykoor Het Veerse Scheepstuig

Welkom aan boord van het shantykoor Het Veerse Scheepstuig.

De thuishaven van dit koor is het stadje Veere. Eén van de plaatsen aan het Veerse Meer op Walcheren in Zeeland. Vroeger had deze stad een open verbinding met de zee. Het einde hieraan kwam op 27 april 1961 door het afsluiten van de zee door de Veersegatdam (onderdeel van de Deltawerken). Veere bezit veel cultureel erfgoed en een rijke maritieme historie. Met deze stad heeft het koor een bijzondere band. De burgemeester is de beschermheer van het koor.

Het koor is op 31 maart 1999 opgericht en bestaat nu uit 45 enthousiaste leden. De zangers en de zes muzikanten worden geleid door de bekwame dirigente Elena Berdnikova. De meeste liederen worden vierstemmig gezongen. De liederen hebben te maken met het thema van “De Zee”.

Met veel plezier wordt er iedere woensdagavond in Veere geoefend. Het koor geeft jaarlijks ongeveer 20 optredens. Deze optredens zijn meestal in Zeeland. De mannen gaan echter ook graag buiten de provinciegrens hun mooie muziek ten gehore brengen.

De liederenbundel omvat ruim 100 nummers in acht talen. Driekwart van deze nummers staan op CD’s. In 2019 is de vijfde CD gepresenteerd. Muzikaal maken we vaker een wereldreis.

Om de twee jaar wordt er een shantyfestival in Veere georganiseerd. In 2019 heeft dat plaatsgevonden op 29 juni. Voor dit festival is er altijd veel belangstelling van zowel de koren als de luisteraars.

Helaas heeft Corona in 2021 roet in het eten gegooid en kon er geen festival plaatsvinden.

In het jaar dat er geen shantyfestival is gaat het koor op reis. Er zijn mooie herinneringen aan zeereizen op de Oostzee, het IJsselmeer en de Wadden. In 2014 hebben we gezongen in Barcelona, in 2016 aan de kust van Normandië en in 2018 in de stad Valencia. In 2022 gaan we in september naar de Moezel.

De boventoon wordt gevoerd door zang, muziek, gezelligheid en vriendschap.

We nodigen u uit om te komen luisteren naar één van onze optredens. Zie hiervoor onze concertagenda. Als u dat doet in Zeeland, dan kunt u gelijk ook genieten van het mooie landschap, de mooie steden en strand en duin.

Tot ziens!