Jazz by the Sea is hét oude stijl Jazzfestival aan de Zeeuwse kust.

Domburg en omgeving.

Volg ons

Jazz by the Sea | 14 september t/m 17 september 2023 | DONEREN | VRIJWILLIGERS GEZOCHT

Scott Hamilton met Johan Clement trio

Scott Hamilton met Johan Clement trio

Voor de opening van ons 30- jarig jubileum hebben we de Amerikaanse saxofonist Scott Hamilton uitgenodigd.

Een saxofonist van wereldklasse die vanuit New York zijn carrière begon, Van daaruit reisde hij de hele wereld rond met jazzsterren zoals Woody Herman, Ella Fitzgerald, Benny Goodman, Warren Vaché en vele anderen. Later vestigde hij zich in Europa.

Door de jaren heen ontwikkelde hij een aparte stijl van saxofoon spelen die zich kan meten met alle andere beroemde Jazz saxofonisten door de jaren heen. 
Maar hij ‘blijft wel bij de tijd’.

Nu reist hij de hele wereld af om als solist op te treden in clubs en op jazzfestivals. In Nederland trad hij op met o.a. Rita Reys, Het Metropole Orkest, Laura Figi, Dutch Swing College Band en uitstekende, bekende begeleiding combo’s.

Bij “Jazz by the Sea” wordt hij begeleid door het trio van de Belgische pianist Johan Clement. Johan heeft met vrijwel alle Belgische en Nederlandse bekende jazzmusici, waaronder de legendarische Toots Thielemans, samengewerkt op  diverse festivals o.a. Cannes Jazzfestival, North Sea Jazzfestival, Jazz Ancona, Bahrein Festival.

Veel bekendheid heeft hij ook gekregen met het bekende TROS jazz-programma Sesjun. Samen met Scott Hamilton. Beter kun je je jubileum niet beginnen.