Jazz by the Sea is hét oude stijl Jazzfestival aan de Zeeuwse kust.

Domburg en omgeving.

Volg ons

Jazz by the Sea | 14 september t/m 17 september 2023 | DONEREN | VRIJWILLIGERS GEZOCHT

Red Jackets Jazzband

Red Jackets Jazzband

De “Red Jacktets Jazzband” is in 2009 in de Jazzstad Bergen op Zoom opgericht en speelt echte “straatjazz” in alle smaken: Van de bekende traditionals van begin 20ste eeuw, via de blues tot de nieuwere Rebirth klassiekers van de tweede helft van de vorige eeuw. Al deze originele New Orleans stijlen hebben dezelfde kern: muziek maken draait om plezier.


Plezier maken beleef je als band natuurlijk niet alleen maar met publiek. Je hoeft geen Jazzliefhebber te zijn om overtuigd te raken van de kracht van deze tijdloze muziek.

Met in de basis een authentieke Streetparade ritmesectie, met het onmisbare geluid van wasbord en banjo, brengt de “Red Jackets Jazzband” met overtuiging de muziek naar en tussen de mensen op straat. Precies waar het oorspronkelijk vandaan komt en hoort. Gekleed in de naamgevende rode jasjes heeft de band zijn sporen verdiend op straat en is niet meer weg te denken uit de line-ups van (inter-)nationale Jazzfestivals.

 
Met vertegenwoordigers uit verschillende generaties is het orkest een geslaagde combinatie van jeugdig enthousiasme en gelouterde muzikanten: goede muziek en onvoorspelbaarheid!