Jazz by the Sea is hét oude stijl Jazzfestival aan de Zeeuwse kust.

Domburg en omgeving.

Volg ons

Jazz by the Sea | 19 september t/m 22 september 2024 | DONEREN | VRIJWILLIGERS GEZOCHT

Martijn Schok

Martijn Schok

Martijn Schok (1974) is een begrip op het gebied van boogie woogie en pianoblues. Naast zijn optredens in Nederland wordt hij regelmatig gevraagd voor jazz- en bluesfestivals in Europa en de USA. Martijn treedt solo op of met zijn swingende (5- tot 7-persoons-) band en heeft tot nu toe 16 succesvolle boogie woogie CD’s opgenomen.

Martijn Schok heeft de German Pinetop Boogie Woogie Award “Pianist des Jahres” 2013 en 2014 ontvangen. Deze onderscheiding is de belangrijkste muziekprijs voor Boogie Woogie in Duitsland en werd voor de derde keer uitgereikt.

Zijn speelstijl kenmerkt zich door veel swing, een stevige groove en grote virtuositeit. Duidelijk is te horen dat hij veel respect en bewondering heeft voor de muziek van de vroege Amerikaanse boogie woogie en blues pioniers. Martijn wordt dan ook gezien als een van de beste vertolkers van de authentieke boogie woogie en piano blues stijl.
Naast de swingende boogie woogie stijl heeft Martijn een uitgebreid en gevarieerd eigen repertoire opgebouwd binnen de nauw verwante en door hem zeer geliefde genres blues, early rhythm ’n blues en soul-jazz (met name de vroege stijl van Ramsey Lewis). Zijn optredens bieden daardoor een varieteit aan Amerikaanse ‘roots’ piano stijlen, altijd met als gemeenschappelijk kenmerk: swing, virtuositeit en groove.

Martijn trad op tijdens beroemde festivals, zoals het jazzfestival in New Orleans (Louisiana, USA), het Queen City Blues Festival in Cincinnati (Ohio, USA) en het North Sea Jazz Festival. Ook speelde hij op vrijwel alle internationale boogie woogie festivals waaronder die van Zwitserland, België, Frankrijk, Italie, Engeland, Spanje en de USA.

In oktober 2003 werd Martijn als solopianist uitgenodigd voor het prestigieuze “Masters of Boogie Woogie” festival in Detroit (Michigan, USA), met onder andere Henry Butler en motown’s funk brother Joe Hunter. Hiervan zijn opnamen gebruikt voor een Amerikaanse TV special over boogie woogie.

Naast zijn kwaliteiten als pianist, is Martijn de Artistic Director van het Internationale Boogie Woogie Festival Holland. Tijdens dit festival spelen vele vooraanstaande boogie woogie en blues pianisten uit de gehele wereld. Tevens is Martijn oprichter en voorzitter van de Stichting Boogie Promotions Holland, die ten doel heeft Boogie Woogie en Pianoblues in Nederland te promoten.