Jazz by the Sea is hét oude stijl Jazzfestival aan de Zeeuwse kust.

Domburg en omgeving.

Volg ons

Jazz by the Sea | 14 september t/m 17 september 2023 | DONEREN | VRIJWILLIGERS GEZOCHT

LOUIS ARMSTRONG CELEBRATION BAND

LOUIS ARMSTRONG CELEBRATION BAND

Trompettist & zanger Michael Varekamp is tien jaar ‘als ie een plaat vindt in de platenkast van zijn vader: The Townhall Concert van Louis Armstrong. Hij zet ‘em op en is direct verkocht. Hij kan alleen maar denken ‘dat wil ik ook!’. Tien jaar later reist hij de wereld over als jazztrompettist en Louis Armstrong kenner. Hij maakt vijf jaar deel uit van de Dutch Swing College Band, krijgt de Kobe Award in Japan, wint een Edison als gastsolist, speelt in Jazz at Lincoln Center en werkt met o.a. Kenny Ball en Branford Marsalis.

Als hij –nog weer tien jaar later- een pelgrimstocht naar het huis van Louis in New York City maakt en op de trompet van Louis mag spelen raakt hij opnieuw geïnspireerd. Samen met de fameuze pianist Harry Kanters besluit hij een band op te richten: The Louis Armstrong Celebration Band. Sterpianist Harry Kanters uit Breda is een absolute meester op het gebied van swing en oude stijl jazz. Niet voor niets speelde hij veelvuldig het internationale podium met topsolisten zoals Leroy Jones, Dan Barrett, Scott Hamilton, Warren Vaché en Jason Marsalis.

De twee besluiten zich te omringen met toegewijde musici die hun sporen in de traditionele jazz ruimschoots verdiend hebben. Niet voor niets speelden de overige leden van het gezelschap o.a. met de Reunion Jazz Band, Glenn Miller Orchestra, Chet Baker en Lilian Boute. Het publiek wordt door dit unieke All Star gezelschap meegenomen op een reis door de tijd dat de jazz steevast een feestje was. De muziek wordt niet dogmatisch nagespeeld maar leeft en swingt en maakt het personage van Louis haast voelbaar.

De Louis Armstrong Celebration Band speelt momenteel door heel Europa en boekte grootse successen tijdens hun tournees. De band keerde zojuist terug van een uitgebreide tournee door Zwitserland.
What a Wonderful World Indeed!

“Satchmo’s nieuwe geluid…” –Het Parool “Louis Armstrong herleeft in trompetspel Varekamp…” –NRC “A dazzling lexicon of jazz trumpet playing……….” -The Herald Tribune

‘Harry Kanters verblufte het Zwitserse publiek met zijn virtuoze versie van Jelly Roll Morton’s legendarische compositie Fingerbreaker’ – Unter- Emmentaler (CH)

Michael Varekamp-Trompet/Vocals, Harry Kanters-Piano, Peter Verhas-Clarinet/Sax, Harry Emmery-Contrabas, Erik Kooger-Drums