Jazz by the Sea is hét oude stijl Jazzfestival aan de Zeeuwse kust.

Domburg en omgeving.

Volg ons

Jazz by the Sea | 19 september t/m 22 september 2024 | DONEREN | VRIJWILLIGERS GEZOCHT

Juggets jazzband

Juggets jazzband

The Juggets Jazzband. Veelzijdige Dixielandmuziek uit Tilburg.

In januari 1979 begon in Tilburg een elftal enthousiaste muzikanten met het beoefenen van de Dixielandmuziek. Vanwege de reputatie van Tilburg als ‘Stad der Kruikenzeikers’ noemden zij zich The Juggets Jazzband. Aardige bijkomstigheid van de naam ‘Jug’ is dat er in de vroege dagen van de jazz, als voorloper op de blaasbas, vaak op een kruik (Jug) geblazen werd ter ondersteuning van het ritme.

Het eerste optreden was in de streetparade van de Jazz Meeting Tilburg in 1979. De jaren die daarop volgden waren voor de toehoorders en henzelf tijden van muzikaal genieten. Temeer daar bij elk optreden een gezonde dosis spontaniteit hun aanwezigheid omlijst. Het repertoire, dat aanvankelijk bestond uit de ‘standaard’ Dixieland nummers, groeide (en groeit nog steeds) uit tot een veelzijdig Dixieland repertoire dat door uitgekiende arrangementen en met veel afwisseling, op een geheel eigen manier wordt vertolkt.


Bekend tot in New Orleans.

The Juggets Jazzband verwierf een steeds grotere bekendheid. Optredens vonden steeds verder buiten de stadsgrenzen plaats en al spoedig ook buiten de grenzen van ons land. De band werd bekend als kortweg ‘de Juggets’. Binnen Nederland zijn zij op diverse jazzfestivals een niet meer weg te denken begrip geworden. In Europa worden met regelmaat landen als Belgie, Frankrijk, Spanje, Zwitserland, Duitsland, Denemarken en Engeland bezocht.

Een mijlpaal in de historie van The Juggets Jazzband kwam in 1995. De band werd uitgenodigd deel te nemen aan het French Quarter Festival te New Orleans (USA). De herinnering aan hun verblijf daar, met een tiental optredens op verschillende locaties en de benoeming tot ereburgers van de City of New-Orleans… slechts weinig Nederlandse Dixielandorkesten kunnen dat op hun CV zetten! In 1995 werd ook de eerste CD ‘The Juggets’ opgenomen, inmiddels een collector’s item.