Jazz by the Sea is hét oude stijl Jazzfestival aan de Zeeuwse kust.

Domburg en omgeving.

Volg ons

Jazz by the Sea | 14 september t/m 17 september 2023 | DONEREN | VRIJWILLIGERS GEZOCHT

Ivy Linn and the Lefthand Gamblers

Ivy Linn and the Lefthand Gamblers

De muziek van “Ivy Linn and the Lefthand Gamblers” is het best te omschrijven als Nightclub Fifties Rockabilly Swing. Fifties and sixties nummers vertaald naar deze tijd. Door de retro uitstraling van de band op het podium waant het publiek zich in een vijftigerjaren nachtclub of een naoorlogse Brabantse kroeg waar men nog kon drinken, dansen en flirten in het flauwe schijnsel van kaarslicht en de rook van sigaretten. Een intieme ervaring maar ook een energieke podiumact. De band is geïnspireerd door vocalisten uit de fifties en sixties als Billie Holiday, Ruth Brown, Ella Fitzgerald, Della Reese en Big Mama Thornton maar ook hedendaagse zangeressen als Beth Hart en Imelda May.

Een optreden van Ivy Linn and the lefthand Gamblers is een onbevangen avond waar verlangen naar de muzikale hoogtepunten uit de fifties en sixties waarheid wordt. De veelal dansbare muziek is geliefd bij Rock and Roll- en Lindy Hop dansgroepen. Ze izijn een graag geziene band op fifties- en oldtimerfestivals, R&B, Rockabilly, Americana en Jazz festivals.

Zangeres Ymke Moerlands zingt en acteert sinds haar kindertijd en begon haar zangcarrière als achtergrondzangeres in de band van Mark Moerlands. Zij volgde onder andere blues-workshops in Frankrijk en zong in diverse bands.

Gitarist Rinus Ribbens (Leftbender) speelde met de band Freaky Fritz onder andere in Poptempel Paradiso, volgde masterclasses bij Robben Ford en speelde in diverse blues-bands en combo’s.

Drummer Robert Konings volgde al jong muzieklessen, speelt naast drums ook percussie. Hij speelde onder andere in een Bigband orkest en in diverse combo’s.

Contrabassist Ruud van Oers speelde ooit vooral blaasinstrumenten maar is 15 jaar geleden overgestapt naar zijn ultieme droominstrument, de bas. Van bluegrass tot salsa, van blues tot folk, diverse stijlen zijn de revue gepasseerd.