Jazz by the Sea is hét oude stijl Jazzfestival aan de Zeeuwse kust.

Domburg en omgeving.

Volg ons

Jazz by the Sea | 14 september t/m 17 september 2023 | DONEREN | VRIJWILLIGERS GEZOCHT

Down South Jazzband

Down South Jazzband

De muzikale kwaliteit en vermaardheid van de leden de South Jazzband is groot en nauwelijks te benoemen.

Een kleine poging:
Banjoist en zanger Patrick Greven: Hij stond aan de wieg van een tweetal uitstekende orkesten, waarna hij 20 jaar in binnen- en buitenland optrad als leider van de vermaarde “Belgian Dixie Kings”. Met zijn sound weet hij het publiek terug te brengen naar de sfeer van de jaren 20’.

Gitarist Ron Willems: Vormt de basis van een stevige ritmesectie zoals waarmee de bekende New Orleansband ’Tuba Skinny” wereldberoemd geworden is, banjo+gitaar! Speelde ook Rythm and Blues.    
En nu nog internationaal bij mandoline ensemble ‘The Strings’.

Drummer Peter Goossens is een goede bekende in de Nederlandse-en Belgische Jazz Scene. Heeft al in vele formaties gespeeld waaronder ook weer de vermaarde “Belgian Dixie Kings”.
Contrabassist Ludo Coenen speelt naast de bas ook saxofoon, waarmee hij begon bij de Begische Koninklijke Muziekkapel. Ontdekte zijn liefde voor de Jazz en richtte de Zenith Bigband op. Speelde in binnen- en buitenlandse Bigbands.

Klarinettist, saxofonist Herman van Spauen heeft een  klassieke opleiding maar werd al snel bevangen door de Oude-stijl Jazz. Richtte ’The Deep Creek Jazzuits’ op, waarmee veel furore maakte in de jaren 80’ en 90’. 6 CD’s. . Ook een Bigband wordt opgericht. Sinds eind 90’ vast bij het kwartet van Willy Claes, minister van Staat, waarmee getoerd wordt door Hongarije, Spanje en Zuid- Afrika. En natuurlijk een CD opgenomen.

Rietblazer Klaus Wegner verdeelt samen met Herman de optredens naar beschikbaarheid. Is een zeer geziene gastmuziekant in Duitsland én de leider van de ‘Climax Jazzband Cologne’

Trombonist Lou Brous. Lou speelt in verschillende bands in Belgie, ‘Jazzwereld’ in Duitsland en in Nederland ’The Circus Square Jazzband’, in de stijl van Jack Teagarden, Vick Dickenson e.a.

Cornettist Jan Tom Fernhout, Bandleider speelde sinds zijn 16e bijo.a. de internationaal vermaarde formatie “The Stable Roof Jazz Band” en werd gespot en gecoacht door de “godfather” van de oude stijl Jazzmuziek, Bram Wolters. Hij speelde bij diverse formaties zoals de ‘Oakcity Jazz Band, en bij de ‘Piccolo Dixieland Band’. En actueel nog bij de ‘PrintenTown Unltd Jazzband’ uit Aken. Zijn karakteristieke peelstijl heeft hij ontleend aan zijn voorbeelden Bix Beiderbecke, Muggsy Spanier, Bobby Hackett, Wild Bill Davison en vanzelfsprekend Louis Armstrong.