Jazz by the Sea is hét oude stijl Jazzfestival aan de Zeeuwse kust.

Domburg en omgeving.

Volg ons

Jazz by the Sea | 19 september t/m 22 september 2024 | DONEREN | VRIJWILLIGERS GEZOCHT

Collective Lingua

Collective Lingua

We begonnen aan onze muzikale reis ergens in 2020, samen spelend in verschillende schoolensembles. De muzikale invloeden van de bandleden zijn breed, gebaseerd op verschillende genres. De chemie van deze mix inspireerde ons tot Collectieve Lingua. Onze naam legt uit wie we zijn en wat we doen, omdat we hebben samengewerkt met verschillende muzikanten die allemaal dezelfde muzikale taal spreken.

We zijn begonnen met het beoefenen van zolders, woonkamers en in de schoolstudio’s voor de eerste optredens op scholen, restaurants en familie-evenementen. We hebben deelgenomen aan de kwalificatie voor de Princes Christina Concours, de Jazz sectie en voor Hoeve Live. Omdat we geen zangers in de band hebben, hebben we Levi Pot gevraagd om onze gastzanger te zijn voor de Hoeve Live-kwalificatie. Daar speelden we een mix van pop en rock uit de jaren 70 en 80 met meer hedendaagse muziek. Hoewel we niet hebben gewonnen, hadden we een geweldige tijd op het podium en kregen we een geweldige reactie van het publiek.

We realiseerden ons dat we muziek wilden maken die meer in lijn was met onze passie voor jazz, fusion en funk.
Dit bracht ons op het nastreven en krijgen van 3 avonden op het Breda Jazz Festival. Daar speelden we een leuke mix van jazz, fusion, funk en onze eerste composities. We kregen met zeer enthousiaste reacties van zowel het publiek als de organisatie van het festival.

Onze zoektocht naar onze muzikale identiteit, zowel als band als individuele muzikanten, is nog maar net begonnen. Onze gedeelde passie en ambitie voor muziek zal ons hopelijk naar geweldige plaatsen brengen, geweldige mensen ontmoeten en als muzikanten groeien.