Jazz by the Sea is hét oude stijl Jazzfestival aan de Zeeuwse kust.

Domburg en omgeving.

Volg ons

Jazz by the Sea | 19 september t/m 22 september 2024 | DONEREN | VRIJWILLIGERS GEZOCHT

Blue Marble Silver Cornet Jazzband

Blue Marble Silver Cornet Jazzband

The Blue Marble Silver Cornet Band is een authentieke New Orleans Marching Band die de oorspronkelijke jazz, zoals deze gespeeld werd door de “brassbands“ in New Orleans in de jaren 1900 – 1920, doet herleven.Een jazzstijl gespeeld met gevoel, emotie en passie.

De band is opgericht in 1984, in de “jazzstad“ Breda en de naamstelling is tweeledig:
“Blue Marble“ is ontleend aan de uitspraak van John Glenn toen hij vanuit zijn ruimtecapsule “Friendship – 7” neerkeek op de aarde en de volgende woorden sprak: “Look at her, that big Blue Marble unsuspended in the black universe“.

Het tweede gedeelte heeft een meer muzikale achtergrond: rond 1900 hadden vele steden en dorpen in het zuiden van de USA een z.g. Silver Cornet – Band, een orkest dat werd gevraagd ter opluistering van de vele (buiten) evenementen, zoals fancy-fairs, pick-nicks, bruiloften en andere feestelijkheden. De naam werd bedacht door onze oprichter Anton Feskens († 2009).
The Blue Marble Silver Cornet Band heeft tijdens haar optredens altijd veel lof, bewondering en enthousiasme geoogst. Niet alleen in Nederland maar ook in omringende landen; Duitsland, Belgie, Frankrijk, Polen, Zwitserland en Litouwen.

De samenstelling en ‘aankleding’ van de band komen zoveel mogelijk overeen met de voorbeelden uit de New-Orleans traditie, de Olympia Brassband, de Eureka Brassband en de Young Tuxedo Brassband.
Wij, muzikanten en liefhebbers van de authentieke New Orleans jazz, zijn ervan overtuigd dat de kennismaking met de “Blue Marble Silver Cornet Band“ voor u een aangename en inspirerende ervaring zal zijn.