Jazz by the Sea is hét oude stijl Jazzfestival aan de Zeeuwse kust.

Domburg en omgeving.

Volg ons

Jazz by the Sea | 19 september t/m 22 september 2024 | DONEREN | VRIJWILLIGERS GEZOCHT

Birdie Seven

Birdie Seven

‘Birdie’ is een golfsport gerelateerd woord en betekent ‘1 beter dan gemiddeld’. Precies dat is het doel van deze band. Beter worden door te spelen. Het is duidelijk dat er in de loop der jaren enkele veranderingen zijn aangebracht. Het resultaat: een hechte vriendschap en een goed ingestudeerd ensemble met enkele uitmuntende solisten met veelgeprezen improvisatievermogen. Birdie Seven speelt jazz, variërend van klassieke en trad-jazz, tot recentere composities. Belangrijkste reden om iets nieuws aan de setlist toe te voegen: ieder publiek zou er dol op moeten zijn. Geen freakshow van virtuositeit of vertoon van extreme harmonische vooruitgang. Gewoon heel prettig in het gehoor, goed gespeelde muziek door zeven gezellige jongens.

Birdie Seven is op vele festivals in binnen- en buitenland uitgenodigd. Ze runnen zelfs hun eigen Jazzclub, waar de afgelopen 25 jaar veel grootheden hebben gespeeld! (www.jazzclubtheduke.nl)
Birdie Seven is opgericht in 1977 en kenmerkt zich als band doordat verschillende muziekstijlen worden omarmd: Mainstream en traditionele jazz. Deze vermenging van stijlen leidt tot spannende concerten waarbij op creatieve wijze wordt gesoleerd.

De band bestaat uit volgende leden:
Eelco van Velzen Trombone
Joep Habraken Trompet
Marco Kuipers Tenorsax / Sopraansax
Marc Mous Piano
Peter Scheffers Contrabas
Wim Brouwers Drums
Walter Scheffers Gitaar / Banjo